28 ΑΠΡΙΛΙΟΣ, 2017

8 έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα

Πολύ συχνά, όταν σηκωνόμαστε από το τραπέζι, σκεφτόμαστε πως έχει περισσέψει αρκετό φαγητό και αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε την επόμενη μέρα ή και την ίδια.

Συγκεντρώσαμε κάποιες ιδέες που μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του σπιτικού μας και τη λειτουργικότητα της κουζίνας μας. Ας τις δούμε!

Σαλάτα φρέσκια

Μπορούμε να αναζωογονήσουμε τα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, κέιλ) αλλά και τα μυρωδικά, βυθίζοντάς τα για λίγο σε πολύ παγωμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη σαλάτα μας.

Μπαγιάτικο ψωμί, το τέλειο κρουτόν

Αξιοποιούμε το μπαγιάτικο ψωμί για τέλεια σπιτικά κρουτόν. Το κόβουμε σε κύβους και ψήνουμε σε φούρνο στους 200C για 10 λεπτά.

Ψήνουμε τα λαχανικά

Αν μας έχουν απομείνει αρκετά λαχανικά στο συρτάρι του ψυγείου που κινδυνεύουν να χαλάσουν, τα βάζουμε στο φούρνο μαζί με κρέας (κοτόπουλο πχ) και ετοιμάζουμε ένα πλήρες γέυμα.

Σουφλέ με απ’όλα

Μια λύση για να σώσουμε τα λαχανικά, τα αυγά, το ψωμί, την αραβική πίτα και ό,τι άλλο έχουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια, είναι να τα βάλουμε όλα μαζί με τριμμένο τυρί σε ένα πυρέξ και να κάνουμε ένα απίστευτο ψητό σουφλέ.

Ψωμί και κέικ μπανάνας

Οι μπανάνες που μαλακώνουν και γίνονται καφέ είναι πιο γλυκές και περισσότερο κατάλληλες για ψήσιμο κέικ και smoothies.

Άμεσο σπιτικό ντρέσινγκ

Εκμεταλλευόμαστε κάθε τελευταία σταγόνα στο βάζο με τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα, προσθέτοντας ελαιόλαδο, ξίδι, μπαχαρικά και μυρωδικά. Κλείνουμε το καπάκι, ανακινούμε καλά και έτοιμη!

Αποθηκεύουμε τρόφιμα σωστά στο ψυγείο

Κρέας και αλλαντικά: Στα χαμηλότερα συρτάρια
Γαλακτοκομικά και αυγά: Τα τοποθετούμε στα εσωτερικά ράφια, όχι στην πόρτα
Φυλλώδη λαχανικά και φρούτα: Στα χαμηλότερα συρτάρια
Αναψυκτικά: Στις θήκες της πόρτας

Καταψύχουμε τα πάντα

Σε μια παγοθήκη φυλάμε μερίδες από σάλτσα για μακαρόνια, πέστο, μυρωδικά κομμένα (καλυμμένα με ελαιόλαδο). Τα βάζουμε αμέσως στο τηγάνι και ετοιμάζουμε τη σούπα, τα ζυμαρικά, το σοτάρισμά μας.




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση